Bär SmartControl cabine besturing

Bedien de laadklep vanuit de cabine en houd tegelijkertijd overzicht op de achterkant van het voertuig

Manoeuvreren met een vrachtwagen en standaard Cargolift op het laadperron vereist veel oefening - of de Bär SmartControl cabinebesturing. Samen met twee achteruitrijcamera's en een monitor in de cabine kunt u de Cargolift perfect positioneren en bedienen - exclusief bij Bär met oriëntatielijnen op de monitor (gepatenteerd).

De cabinebesturing Bär SmartControl bespaart tijd en zenuwen door de bediening van de Cargolift vanuit de cabine met volledig zicht mogelijk te maken - zodat logistieke processen zonder onderbreking kunnen verlopen en het weer er niet toe doet!

Voor sneller aan het laadperron te kunnen rijden

De Bär SmartControl cabinebesturing biedt u bij gebruik met de Bär Cargolift Standard S4...

...QuickShift functie als standaard voor het gelijktijdig openen en laten zakken van het platform direct na het inschakelen.

Na QuickShift is een automatische stop voor het rijden onder het laadperron mogelijk.

Oriëntatielijnen op de monitor maken het gemakkelijker om het platform aan het laadperron te plaatsen.

De Bär SmartControl cabinebesturing bestaat uit:

Bär SmartControl Plus met docking station, twee achteruitrijcamera's aan de achterzijde van het voertuig en een split-screen monitor in de cabine. Het achteruitrijcamerasysteem met monitor is niet inbegrepen in de leveringsomvang van het cabinebedieningssysteem.

Bär SmartControl CabinControl bedieningsfilm op YouTube

Voor nog meer veiligheid in het veld - het assistentiesysteem Bär VisionAssist in combinatie met Bär SmartControl CabinControl

Veiligheid voor alles! De stressvolle werkdag wordt echter vaak gekenmerkt door tijdsdruk en verschillende afleidingen. Bij het lossen van het voertuig langs de weg kunnen gemakkelijk gevaarlijke situaties ontstaan met behendige eBike-rijders of spelende kinderen. Bär Cargolift heeft hier een oplossing voor: het VisionAssist assistentiesysteem combineert de voordelen van AI achteruitrijcamera's met de bedieningsfuncties van de standaard Cargolift. De AI achteruitrijcamera's met persoonsherkenning bewaken de vooraf gedefinieerde bewegingsradius van het platform. Als een persoon in deze straal komt terwijl het platform opent of sluit, wordt het bedieningscommando automatisch onmiddellijk gestopt.

De herkende gevaarlijke situatie wordt gesignaleerd door het flikkeren van de knipperlichten - hetzij via CargoFlash op het platform, TipFlash » in de perrontip of via de optionele NightGuide » knipperstrip in de perronrand. Als alternatief kunnen andere akoestische of visuele waarschuwingssignalen worden geïntegreerd. Na de automatische stop en een controle van de gevaarlijke situatie kan de bestuurder het voertuig verder besturen.

Bär VisionAssist is beschikbaar voor standaard Cargoliften en VanLiften met het besturingssysteem eBC Controller PRO ». Voorwaarde is de installatie van een AI-camerasysteem met persoonsherkenning aan de achterzijde van het voertuig. De gevaarherkenning vindt plaats onafhankelijk van het bedieningselement dat wordt gebruikt tijdens het openen, sluiten en quickshift (gelijktijdig openen en dalen). Bijgevolg kan VisionAssist met de bedieningseenheid Bär Control EVO » op dezelfde manier worden gebruikt als met de bedieningsbox, het 3+1 drukknoppenpaneel of de radiografische afstandsbedieningen Bär SmartControl ».

De combinatie van Bär SmartControl cabinebediening met VisionAssist biedt het voordeel dat er al een scherm beschikbaar is om het gevaar te visualiseren. Op de bedrijfswagenbeurs Solutrans in Lyon, Frankrijk, werd Bär VisionAssist in combinatie met de Bär SmartControl-cabinebesturing onderscheiden met een Innovation Award in de categorie Digital Award 2023.

Meer informatie over de Bär SmartControl-cabinebesturing

Bär SmartControl Plus met docking station

Voor de Bär Cargolift is de basis voor de cabinebesturing de radiografische afstandsbediening Bär SmartControl Plus met docking station.

Meer informatie

Diagnosesoftware Bär CargoCheck

Instellingen voor Bär SmartControl - zoals de parametrering van nabijheid en werkbereik - zijn mogelijk in de diagnosesoftware Bär CargoCheck.

Meer informatie

De intelligente eBC-besturing

De controller die voor zichzelf denkt. Want het is de basis voor Bär SmartControl.

Meer informatie