Bär Cargolift RetFalt

De toegankelijke laadklep met enkelvoudig ingeklapt platform

Een hoge voormontagegraad, gecombineerd met een flexibel en onderhoudsarm gebruik – daar staat Bär Cargolift RetFalt voor. Deze onderschuifbare laadkleppen kunnen snel via een geschroefde ophanging aan vrachtwagens of via een klauwbevestiging aan opleggers worden gemonteerd.

Terwijl de Cargolift RetFalt in rijpositie onder het voertuig verdwijnt, is hij indien nodig snel klaar voor gebruik. Na het hydraulisch uitschuiven, wordt het platform eenvoudig met de hand uitgeklapt en biedt zo een groot oppervlak voor rolcontainer- of pallettransport.

 Het aluminium geleidingmechanisme met onderhoudsvrije glijgeleiding, is niet alleen uiterst stabiel, maar heeft ook zeer goede synchroonloopeigenschappen. Voordelen, die zich vooral bij veelvuldig en langdurig gebruik hebben bewezen.

Bär Cargolift RetFalt voor vrachtwagens en opleggers

Om ervoor te zorgen dat de RetFalt Cargolift zowel efficiënt kan worden gemonteerd als gebruikt, onderscheidt BÄR de volgende scenario's:

RetFalt Cargolifts voor vrachtwagens

Gemonteerd aan vrachtwagens vereenvoudigt de BC R21 vooral het transport van rolcontainers of pallets met een palletwagen, terwijl de BC R41 met een groot draagvermogen en grote platform is ontworpen voor pallets. Voor vrachtwagens met een lage aanhangerkoppeling, biedt de BC R4U verschillende rijposities voor gebruik met en zonder aanhanger.

 • BC 1500 R21
 • BC 2000 R41
 • BC 2500 R41
 • BC 3000 R41
 • BC 1500 R4U
 • BC 2000 R4U

RetFalt Cargolifts voor opleggers

Gemonteerd aan een oplegger is de BC R2T ideaal voor het transport van rolcontainers en lichte pallets. Z‘n tegenhanger voor zwaar pallettransport is de BC R4T, die nog compacter dan de R4C is ontworpen voor opleggers met een gestuurde as of als R4K voor City-opleggers (framebaan 1300 mm).

 • BC 2000 R2T 
 • BC 2000 R4T
 • BC 2500 R4T
 • BC 2000 R4C
 • BC 2500 R4C
 • BC 2000 R4K
 • BC 2500 R4K

Uitrusting voor Bär Cargolift RetFalt

De uitrusting van de laadklep is meestal doorslaggevend voor efficiënt en veilig gebruik. Vaak vergemakkelijken of vereenvoudigen ze het laadproces. Hieronder vindt u een selectie van apparatuur; meer informatie is beschikbaar in de portfolio-brochure.

De standaard bedieningseenheid van de RetFalt Cargolifts

Intuïtief bruikbaar, robuust gebouwd en perfect bedienbaar, zelfs met handschoenen aan, dankzij de kruishendelschakelaars - dat is de Bär Control EVO bedieningseenheid. Bij de RetFalt Cargoliften R2T, R4T, R4C en R4K behoort de SwitchKey voor het in- en uitschakelen door het bewegen van de linker bedieningshendel tot de standaarduitrusting. 

Bedieningsfilm Bär Cargolift RetFalt R2T met bedieningseenheid Bär Control EVO op YouTube

Meer informatie

De radiografische afstandsbediening voor de hoogste eisen - Bär SmartControl Plus

Uit- en inschuiven van de RetFalt Cargoliften met radiografische bediening? Geen probleem voor de afstandsbediening Bär SmartControl Plus! Maar deze afstandsbediening biedt nog meer mogelijkheden: Bijvoorbeeld de automatische beveiliging tegen onbevoegde bediening bij het verlaten van het voertuig: RadioKey vergrendelt alle bedieningselementen zodra de handzender Plus het werkgebied verlaat. Verkrijgbaar als batterijgevoede handzender of als oplaadbare versie met dockingstation.

Bedrijfsfilm van Bär Cargolift RetFalt R2T met radiografische besturing Bär SmartControl Plus op YouTube

Meer informatie over radiografische bediening

Het toegankelijke aluminium platform

Alle Cargoliften van de productgroep RetFalt zijn uitgerust met een eenmaal opgevouwen aluminium platform. Het handmatig inklappen is gebruiksvriendelijk met veerontlasting. De achterzijde van het platform is standaard van natuurlijk aluminium. Het antislip TracGrip platformprofiel verhoogt de veiligheid op het platform. Als alternatief is het geluidsreducerende profiel SilentGrip verkrijgbaar.

Meer informatie

Het aluminium platform als verbinding met het voertuig

Alle RetFalt Cargoliften hebben standaard een vaste aluminium oprijbrug. Uitsparingen voor deurvergrendelingen kunnen eenvoudig worden gemaakt of u kunt bij BÄR een vaste oprijbrug met uitsparingen bestellen.

Voor een veilig transport van uw rolcontainers - Afrolbeveiliging

Bij BÄR zijn de afrolbeveiligingen net zo robuust als het platform waarop ze staan. Want elke BÄR afrolbeveiliging heeft een dubbele bodem. U hebt de keuze tussen verschillende afrolbeveiligingssystemen.

Meer informatie

Voor het laden van goederen vanaf de zijkant

U kunt het platform vanaf de zijkant beladen met behulp van de optionele kantelplaat (lengte 1000 mm, breedte 860 mm). Deze wordt vastgehaakt in twee robuuste roestvrijstalen inhaakinrichtingen.

Voor levering in een woonwijk in de vroege ochtend - PIEK apparatuur

Voor het laden en lossen in geluidsgevoelige omgevingen adviseert BÄR de PIEK-uitrusting. Dit garandeert dat de Cargolift tijdens het gebruik stiller is dan 60 dB(A). Naast een geluidsarme loopunit is de BC uitgerust met de geluidsreducerende SilentGrip op het loopvlak van het platform en andere voorzieningen die in de portfolio-brochure nader worden beschreven.

Gerelateerde inhoud voor Bär Cargolift RetFalt

Gebruik de gegevens van uw Bär Cargolift!

Alle Bär Cargoliften zijn uitgerust met de gegevensinterface Bär CargoConnect. Als de softwareoptie actief is en de elektronische besturingseenheid eBC Controller op uw telematica is aangesloten, kunt u de gegevens gebruiken.

Film over Bär CargoConnect op YouTube

Meer informatie

Productadvies MyCargolift

U kent uw voertuig en uw transporttaak - vind de juiste laadklep ervoor! Want de productaanbeveling MyCargolift bepaalt aan de hand van vijf gegevens de geschikte Bär Cargolift. Probeer het direct uit!

Start MyCargolift

Weet hoe de laadklep werkt - HowToCargoLift

De kwalificatie van de chauffeur is een belangrijke factor in het professionele distributietransport. Tegelijkertijd ontwikkelt de techniek zich voortdurend. Daarom biedt BÄR u de online chauffeurstraining HowToCargoLift. Na het invoeren van het serienummer (of het scannen van de QR-code op de Bär Cargolift) ontvangt u een korte handleiding van precies die Cargolift - beschikbaar in elf talen.

Naar de website HowToCargoLift