Bär VanLift Standard / FreeAccess

De ideale laadklep voor bestelwagens

Bär VanLift FreeAccess - Het origineel: Maximale flexibiliteit voor uw bestelbus

Zware pallets laden, maar alleen losse pakketten lossen zonder lift? Of rolcontainers laden, maar slechts losse trays leveren? Bij voorkeur zonder tijdverlies? In gewichtsgevoelige voertuigklassen zijn deze eisen geen zeldzaamheid. Bär Cargolift heeft de oplossing: FreeAccess. 

  • In rijpositie geeft het ingeklapte platform vrije toegang tot de rechter achterdeur.
  • Indien nodig is er voldoende plaats en draagkracht voor een pallet met palletwagen of maximaal vier rolcontainers.
  • De clou: Bij het uitklappen zorgt het bandscharnier voor het ideale in elkaar grijpen van vouwdeel en vast deel. Uitgeklapt is de krachtverdeling van de last gelijkmatig over het platform.

Bär VanLift Standard - Voor frequent transport van pallets of rolcontainers

Pallets en rolcontainer gaan altijd mee in uw bestelbus? Dan ondersteunt de Bär VanLift Standard optimaal bij het laden en lossen en van uw vracht. Behalve het draagvermogen van 600 kg (voertuigafhankelijk 500 kg) voorziet deze VanLift in:

  • Meer bedrijfslast door een zo laag mogelijk eigengewicht
  • Snelle montage zonder carrosseriewerk
  • Mogelijkheid voor ongehinderd aanhangergebruik

Verkrijgbaar als Bär VanLiften voor bestelwagens zijn:

  • BC 600 A2V met verticaal opklapbaar FreeAccess platform
  • BC 600 S2V met standaard platform achter de bestelwagen.

pdf-Download Portfolio-Brochure voor Bär VanLift FreeAccess / Standaard

In het goederenvervoer is bovendien laadvermogen het centrale thema. Om aan deze vereisten te voldoen is elke Bär VanLift voor een specifieke bestelbus gemaakt. Dit resulteert in voordelen betreffende eigengewicht, montage en bodemvrijheid. Het transportvoertuig beïnvloedt de technische mogelijkheden van de VanLift. Het draagvermogen kan bijvoorbeeld zijn verminderd door constructierichtlijnen. Meer details hierover – evenals de montagegeschiktheid bij specifieke voertuigtypen – vindt u in de voertuigspecifieke VanLift-brochure (beschikbaar als pdf door op de naam van het voertuig te klikken).
Bär VanLift zijn verkrijgbaar voor:

Bär VanLift voor Mercedes-Benz Sprinter (BM 907)

Bär VanLift voor Volkswagen Crafter (vanaf 2017 Typ SY)

Bär VanLift voor MAN TGE

Bär VanLift voor Iveco Daily

Bär VanLift voor Renault Master

Bär VanLift voor Opel Movano C (vanaf 2021)

Bär VanLift voor Opel Movano B

Bär VanLift voor Nissan Interstar (NV400)

Bär VanLift voor Ford Transit

Bär VanLift voor Fiat Ducato

Bär VanLift voor Citroën Jumper

Bär VanLift voor Peugeot Boxer 

Bär VanLift uitrusting

Bestelbussen hebben eigen regels. Want gebruikers verwachten de kwaliteiten van personenauto‘s en een complete uitrusting. Daarom biedt BÄR voor de VanLift en BusLift de uitgebreidste standaarduitrusting in het hele productassortiment!

Draadloze afstandsbediening Bär SmartControl Basic - De standaardbediening van Bär VanLifts

De radiografische afstandsbediening Bär SmartControl Basic vervangt de installatie van bedieningsschakelaars in de carrosserie. Vier functies radio met detectie op korte afstand.

Gebruiksfilm van Bär VanLift FreeAccess met radiografische afstandsbediening Bär SmartControl Basic op YouTube

Aluminium platform - opklapbaar of over de volle breedte

Het opklapbare FreeAccess-platform is aan de achterkant voorzien van een poedercoating in wit aluminium RAL 9006. De achterkant van het brede standaardplatform is van naturel aluminium. Alle VanLift-platforms zijn uitgerust met een voorgemonteerde nummerplaathouder met verlichting. Het TracGrip antislip platformprofiel verhoogt de veiligheid op het platform.

Meer informatie over TracGrip

Afrolbeveiliging 2ad en knipperlicht CargoFlash

De tweedelige afrolbeveiliging 2ad voor twee rolcontainers behoort tot de standaarduitrusting van de Bär VanLifts, net als het verzonken, gemakkelijk te passeren knipperlicht CargoFlash met LED-technologie.

Gebruiksfilm voor de afrolbeveiliging ad op YouTube 

Bär VanBridge - De standaardverbinding tussen platform en bestelwagen

De tweedelige VanBridge creëert een naadloze overgang tussen platform en laadvloer via een onbelast rubberen scharnier. Het geribbelde oppervlak biedt weerstand tegen uitglijden. Voor reizen kan de VanBridge verticaal in de laadruimte worden vergrendeld. Voor integratie in de geïsoleerde vloer is de VanBridge optioneel verkrijgbaar voor koeluitbreidingen.

Kabelafstandsbediening voor noodbediening

Alle Bär VanLiften hebben een standaard stekkerverbinding. Naast de radiografische afstandsbediening is optioneel een kabelafstandsbediening verkrijgbaar.

Gebruiksfilm voor de kabelafstandsbediening VanLift op YouTube

Bediening op aanhangwagen mogelijk

Optioneel kunnen VanLifts worden uitgerust met een afneembare kogelkopkoppeling compleet met kogel. D-waarde 17,7 kN-21 kN, gewicht ca. 30 kg. De elektrische voorinstallatie is vereist aan de voertuigzijde! De koppeling van het voertuig kan niet worden gebruikt.

Verdere inhoud naar Bär VanLift

Radiografische afstandsbediening Bär SmartControl

De Bär VanLiften maken standaard gebruik van de radiografische afstandsbediening Bär SmartControl Basic. Als alternatief is de oplaadbare Plus-handzender met dockingstation verkrijgbaar.

Meer informatie

Weet hoe de laadklep werkt - HowToCargoLift

De kwalificatie van de chauffeur is een belangrijke factor in het professionele distributietransport. Tegelijkertijd ontwikkelt de techniek zich voortdurend. Daarom biedt BÄR u de online chauffeurstraining HowToCargoLift. Na het invoeren van het serienummer (of het scannen van de QR-code op de Bär Cargolift) ontvangt u een korte handleiding van precies die Cargolift - beschikbaar in elf talen.

naar de website HowToCargoLift