Bär Cargolift Standard

De laadklep van BÄR met een draagvermogen van 1.000 kg tot 3.000 kg voor professioneel distributietransport in al zijn verscheidenheid

Professioneel distributietransport stelt uiteenlopende eisen: Hoge lasten op hoge platforms, verschillende chauffeurs in meerploegendienst, wisselende algemene omstandigheden op de losplaats, lange levensduur, diverse typen draagvoertuigen, maar ook laadkleppen met relatief lage platforms voor gestandaardiseerde opbouw in de middelzware voertuigklassen en huurvoertuigen met een korte levensduur. En last but not least: De Cargolift als visitekaartje voor de klant.

Dankzij de ervaring van meer dan 40 jaar biedt BÄR een antwoord op al deze eisen: Bär Cargolift Standard. Met hoge lastmomenten en uitgebreide reserves vormen de S4 Cargoliften de basis voor efficiënte laadprocessen op lange termijn. Een groot aantal aanbouwmogelijkheden en toepassingsspecifieke uitrustingen ronden het aanbod af. In het middelzware marktsegment scoren de BC 1000 S2 en BC 1500 S4L als gewichtsgeoptimaliseerde laadkleppen.

S2 / S4L - laadvermogen geoptimaliseerd met hefvermogen 1000 kg / 1500 kg

Deze Cargoliften bieden u de optimale verhouding tussen tarragewicht en laadvermogen. Ontworpen voor middelzware vrachtwagens tot 18 ton bruto voertuiggewicht met gestandaardiseerde opbouw:

 • BC 1000 S2
 • BC 1500 S4L

Standaard S4 - De laadklep van BÄR met draagvermogen 1000 kg - 3000 kg

Met een hoog laadmoment en voldoende krachtreserves voor een krachtige ondersteuning van de professionele logistiek. Met hoge aluminium platforms inclusief ladingzekeringscertificaat XL en veelzijdige uitrustingsmogelijkheden om de Cargolift optimaal aan uw eisen aan te passen. Met diverse montagemogelijkheden op vrachtwagens van verschillende gewichtsklassen met of zonder aanhanger, op aanhangwagens of opleggers:

 • BC 1000 S4
 • BC 1500 S4
 • BC 2000 S4
 • BC 2500 S4
 • BC 3000 S4

Bär Cargolift biedt speciale S4 Cargoliften voor speciale eisen:

S4A - Als er weinig ruimte is 

Bij montage op draaischamelaanhangers is er meestal weinig ruimte voor een laadklep - daarom heeft de BC S4A alleen de korte vrije ruimte van 585 mm aan de achterkant van het voertuig nodig:

 • BC 2000 S4A
 • BC 2500 S4A

S4U - Wanneer de onderrijbeveiliging soms moet verdwijnen

De hydraulische onderrijbeveiliging wordt bij gebruik als aanhanger gewoon bovenop geplaatst. Bij sologebruik wordt hij comfortabel via de Bär Control EVO bedieningseenheid of ook radiografisch via Bär SmartControl Plus naar beneden bewogen:

 • BC 2000 S4U
 • BC 2500 S4U

S4V - Wanneer flexibiliteit vereist is

Vier verticale en zeven horizontale posities - dat kan de onderrijbeveiliging S4V. Bijvoorbeeld bij het gebruik van aanhangers met een zwengelige dissel:

 • BC 2000 S4V
 • BC 2500 S4V

Producthighlights van Bär Cargolift Standard met een draagvermogen van 1000 kg en meer

Vijf levensmiddelrolcontainers tegelijk lossen bij een supermarkt, vroege leveringen in woongebied, volle drankpallets bij het laadperron laden via het standaard-platform, de koude via een automatische roldeur in de opbouw laten – zo variabel als de eisen aan de productgroep Standard zijn, zo is ook de uitrusting hiervan. Want deze productgroep zet de maatstaven voor efficiënte, eenvoudige en veilige bediening van een laadklep. Hieronder vindt u een selectie van apparatuur, meer informatie staat voor u klaar in de portfolio brochure.

De standaard bedieningseenheid van de Standard S4

Intuïtief bruikbaar, robuust gebouwd en perfect bedienbaar, zelfs met handschoenen aan, dankzij de kruishendelschakelaars - dat is de Bär Control EVO-bedieningsunit. Bij de Standard S4 Cargoliften bespaart u kostbare tijd door gelijktijdig te openen en te dalen met de Quickshift-functie.

Bedieningsfilm voor Bär Cargolift Standard S4 met Bär Control EVO op YouTube

Meer informatie

De eenvoudige en tegelijkertijd veilige radiografische besturing - Bär SmartControl Basic

Als u alleen de basisfuncties via de radio wilt bedienen, zult u deze radiografische afstandsbediening waarderen. Want drie bedieningsknoppen zijn voldoende! De veiligheid komt door de nabijheidsdetectie en de AutoStop45° bij het sluiten van het platform. 

Gebruiksfilm voor Bär Cargolift Standard S4 met radiografische besturing Bär SmartControl Basic op YouTube

Meer informatie 

De radiografische afstandsbediening voor de hoogste eisen - Bär SmartControl Plus

Op batterijen of oplaadbaar met dockingstation - met de handzender Plus kunt u extra componenten - zoals hydraulische steunen - met deze afstandsbediening bedienen. Zoals één handzender voldoende is om beide liften van uw kniktrein te bedienen. Of de automatische beveiliging tegen onbevoegde bediening bij het verlaten van het voertuig: RadioKey vergrendelt alle bedieningselementen zodra de Plus-handzender het werkgebied verlaat. Bij de oplaadbare versie biedt het dockingstation nog meer mogelijkheden.

Meer informatie

Bespaar tijd en zenuwen bij het laden op het laadperron met de cabinebesturing

Met de Bär SmartControl-cabinebesturing kunt u de Cargolift vanuit de cabine bedienen. Twee achteruitrijcamera's aan de achterzijde van het voertuig en een split-screen monitor in de cabine zorgen voor een volledig overzicht. De Plus-handzender kan ook als radiografische afstandsbediening worden gebruikt. Bovendien profiteert u van de voordelen van het docking station.

 Film over de Bär SmartControl cabinebesturing op YouTube

Meer informatie

Zichtbaar - ook bij duisternis en mist met de knipperende platformrand NightGuide

Omdat zichtbaarheid veiligheid is! De LED band aan de boven- en onderkant van het randprofiel signaleert duidelijk de perronrand, zowel voor de bestuurder als voor zijn omgeving.

Film over de knipperende perronrand NightGuide op YouTube

Meer informatie

Voor een platformloopvlak zonder obstakels - TipFlash

Voor Bär Cargolift Standard S4 vanaf 1500 kg draagvermogen kan het knipperlicht in de platformtip worden geïntegreerd: TipFlash. BÄR adviseert de combinatie met NightGuide voor meer zichtbaarheid en tegelijkertijd meer ruimte op het platform.

Meer informatie

Sterke aluminium platformen - het handelsmerk van BÄR laadkleppen sinds de oprichting van het bedrijf

Met een groot reclameoppervlak, een langdurige hoogwaardige uitstraling en een veilig loopvlak - op verzoek met een roestvrijstalen hoek of een randafwerking waarmee een zijlaadrail kan worden ingehaakt.

Meer informatie

Voor een veilig transport van uw rolcontainers - Afrolbeveiliging / goten

Bij BÄR zijn de afrolbeveiligingen net zo robuust als het platform waarop ze staan. Want elke BÄR afrolbeveiliging heeft een dubbele bodem. U hebt de keuze tussen verschillende afrolbeveiligingssystemen.

Meer informatie

Zodat het platform alleen opent waar u wilt lossen - geofencing met Bär CargoConnect

De gestandaardiseerde gegevensinterface Bär CargoConnect maakt het mogelijk om de geo-gegevens van uw telematica te koppelen aan de toegangsrechten voor de Cargolift-besturing. Want bij het vervoer van dure goederen is er vaak maar één gewenste losplaats. Bär CargoConnect biedt ook ongekende mogelijkheden als het gaat om het doel van maximale beschikbaarheid van het voertuig.

Film over Bär CargoConnect op YouTube

Meer informatie

De kou in de laadbak houden - roldeurbesturing met eBC Controller PRO

Wilt u uw rolluik aan de liftbeweging koppelen? Of bent u op zoek naar een diagnosegeschikte laadklep? Dan heeft BÄR uw oplossing: de elektronische besturingseenheid eBC Controller. In gebruik sinds 2012 - verder ontwikkeld volgens uw wensen.

Meer informatie

Voor levering in een woonwijk in de vroege ochtend - PIEK apparatuur

Voor het laden en lossen in geluidsgevoelige omgevingen adviseert BÄR de PIEK-uitrusting. Dit garandeert dat de Cargolift tijdens het gebruik stiller is dan 60 dB(A). Naast een geluidsarme loopunit is de BC uitgerust met de geluidsreducerende SilentGrip op het loopvlak van het platform en andere voorzieningen die in de portfolio-brochure nader worden beschreven.

Meer informatie over Bär Cargolift Standard 1000 kg - 3000 kg laadvermogen

24 uur per dag advies - productadvies MyCargolift

U kent uw voertuig en uw transporttaak - vind de juiste laadklep ervoor! Want de productaanbeveling MyCargolift bepaalt aan de hand van vijf gegevens de geschikte Bär Cargolift. Probeer het direct uit!

Productzoeker MyCargolift starten

Aanbouw test 24/7

Het voertuig staat op het erf en u wilt controleren of de aanbouw mogelijk is? Dan komt het Bär-aanbouwberekeningsprogramma goed van pas. BÄR biedt deze online oplossing sinds 2008 - zeven dagen per week, de hele dag! U kunt het maatblad het beste vooraf invullen, zodat u alle gegevens binnen handbereik hebt. 

Controleer de bevestiging

De serienummer specifieke handleiding HowToCargoLift

In het professionele distributietransport staat één ding centraal: een eenvoudige en veilige bediening. Gekwalificeerde chauffeurs zijn tegenwoordig immers een kostbaar goed en moeten daarom optimaal ondersteund worden in hun werk. Daarom biedt de online chauffeurstraining HowToCargoLift de bedieningsinstructies voor uw Cargolift. Met foto's en filmpjes. In elf talen.

Scan gewoon de QR-code op de Cargolift of roep de instructies met het serienummer op via de website.

Serienummer invoeren