Standard / FreeAccess 750 kg

De laadklep voor vrachtwagens met een totaalgewicht van 3,5 ton - 7,5 ton

Open, dicht, omhoog, omlaag - zo zou je de eisen aan een laadklep kunnen definiëren. In de lichte voertuigklassen speelt het laadvermogen een centrale rol. Hiervoor biedt BÄR de gewichtsgeoptimaliseerde BC 750 S2L. Bij veelvuldig gebruik van een kogelkopkoppeling is de vaste onderrijbeveiliging van de BC 750 S4 een voordeel. Bij het transport van volumineuze goederen biedt de BC 750 S2S ondersteuning met een hoog draagkoppel en hoge platforms. En voor het frequent afvoeren van kleinere hoeveelheden biedt het verticaal opgevouwen FreeAccess-platform van de BC 750 A2L te allen tijde vrije toegang tot de laadruimte. Doorslaggevend voor al deze Cargoliften is de 2=4 technologie (S2 met 2 cilinders) of de gewichtsgeoptimaliseerde doorontwikkeling van de beproefde S4 producten (4 cilinders). Want stabiele en tegelijkertijd lichte Cargoliften zijn de optimale begeleiders voor de lichte voertuigklasse.

Bär Cargolift Standard / FreeAccess 750 kg - 
Ontworpen voor bestelwagenchassis

Bestelwagens tot 7,5 ton totaalgewicht hebben verschillende chassis. Ze zijn meestal uitgerust met laadkleppen met een laadvermogen van 750 kg. Bovendien zijn de eisen aan laadkleppen in de lichte voertuigklassen net zo gevarieerd als het gebruik ervan. Daarom biedt BÄR ondersteuning met vier verschillende Cargolift-varianten met een laadvermogen van 750 kg.

BC 750 S2L

Wanneer laadvermogen op de voorgrond staat is, tilt deze laadklep 750 kg en weegt hij zelf slechts 160 kg

BC 750 S2S

Voor zware ladingen en hoge platformen biedt deze lift een grote vrije ruimte van 750 mm

BC 750 S4

Met vaste onderrijbeveiliging en vier cilinders

BC 750 A2L

Voor maximale flexibiliteit biedt het verticaal opklapbare FreeAccess platform altijd vrije toegang

Uitrusting voor Bär Cargolift Standard / FreeAccess 750 kg

De veelheid aan verschillende chassis en de uiteenlopende eisen leiden tot een specifieke uitrusting voor de productgroep Standard / FreeAccess 750 kg. Tegelijkertijd staat een eenvoudige en veilige bediening centraal. Gekwalificeerde chauffeurs zijn immers waardevol en moeten bij hun werk optimaal worden ondersteund. Hier vindt u een selectie van de beschikbare apparatuur, meer informatie staat voor u klaar in de portfolio brochure.

De standaard bedieningskast van de BC 750

Met de bedieningskast kunt u de basisfuncties van de Cargolift gebruiken. Daarnaast kunt u met de bedieningskast de controlelampjes uitschakelen, de stijg-/daalhoek opslaan en, voor de BC 750 S4, het platform gelijktijdig openen en laten zakken met QuickShift.

Bedieningsfilm BC 750 S4 met bedieningskastje op YouTube

Meer informatie over de extra functies

De eenvoudige en tegelijkertijd veilige radiografische besturing - Bär SmartControl Basic

Voor de radiografische bediening van de basisfuncties biedt BÄR de radiografische afstandsbediening Bär SmartControl Basic aan. Want drie bedieningsknoppen zijn voldoende! Veiligheid wordt geboden door de nabijheidsdetectie en de AutoStop45° bij het sluiten van het platform. 

Bedieningsfilm BC 750 S4 met Bär SmartControl Basic op YouTube

Meer informatie over radiografische bediening

Het aluminium platform - opklapbaar of over de volle breedte

Alle BC 750's zijn uitgerust met een lichtgewicht maar stabiel aluminium platform. Het opvouwbare FreeAccess-platform is aan de achterkant voorzien van een poedercoating in RAL 9006 wit aluminium; de achterkant van de brede standaardplatforms is standaard van naturel aluminium. Het TracGrip antislip platformloopvlak verhoogt de veiligheid op het platform. Als alternatief is het geluidsreducerende profiel SilentGrip verkrijgbaar.

Meer informatie

Voor een veilig transport van uw rolcontainers - Afrolbeveiliging / goten

Bij BÄR zijn de afrolbeveiligingen net zo robuust als het platform waarop ze staan. Want elke BÄR afrolbeveiliging heeft een dubbele bodem. De BC 750 A2L is standaard uitgerust met afrolbeveiliging 2ad. Bij de BC 750 S heeft u de keuze uit de afrolbeveiligingen 2ad en 2d; de BC 750 S2S kan ook met troggen worden uitgerust.

Meer informatie

Behuizing van het aggregaat met elektronische besturingseenheid eBC Controller

Motor en besturingseenheid zijn gemakkelijk toegankelijk en tegelijkertijd beschermd in de behuizing van het aggregaat. Indien nodig is een eenvoudige noodbediening van de vier basisfuncties mogelijk via knoppen op de eBC-controller.

Meer informatie over de eBC-regelaar

Montageadapter voor BC 750 S2L / S2S / A2L

Vanwege de grote verscheidenheid aan chassis is voor de meeste aanbouwdelen een montageadapter nodig. Deze is gemaakt van lichtgewicht aluminium, maar verhoogt het gewicht van de Cargolift. Meer details vindt u in de Portfolio-brochure of in de BC 750-brochure:

pdf download brochure over Bär Cargoliften met draagvermogen 750 kg

Trekhaak voor kogelkopkoppeling voor BC 750 S2L / S2S / A2L

Optioneel verkrijgbaar is een trekhaakblok voor kogelkopkoppeling met Europese onderdeelgoedkeuring (Teile-ABE). D-waarde 19,9 kN, disselbelasting max. 200 kg, gewicht ca. 45 kg. Elektrische voormontage aan voertuigzijde noodzakelijk! De koppelkogel is optioneel verkrijgbaar.

Aanbouwsets voor BC 750 S4

De verscheidenheid aan chassis leidt tot voertuigspecifieke aanbouwsets voor de BC 750 S4. Deze zijn licht van gewicht, maar verhogen het gewicht van de Cargolift. Meer details vindt u in de portfolio brochure of in de BC 750 brochure:

pdf download brochure over Bär Cargoliften met draagvermogen 750 kg

pdf download Aanbouwsets voor BC 750 S4 

Trekblok voor in hoogte verstelbare kogelkopkoppeling voor BC 750 S4

Een trekblok voor kogelkoppeling met Europese onderdeelgoedkeuring (Teile-ABE) is als optie leverbaar. D-waarde 23,5, kN, disselbelasting max. 185 kg, ca. 14 kg. Elektrische voormontage aan voertuigzijde vereist! De koppelingskogel is optioneel verkrijgbaar.

Gerelateerde inhoud voor Bär Cargolift Standard / FreeAccess 750 kg

De besturingseenheid Bär Control EVO

De standaard bedieningskast kan worden vervangen door de bedieningseenheid Bär Control EVO. 

Meer informatie

Gebruik de gegevens van uw Bär Cargolift!

Alle Bär Cargoliften zijn uitgerust met de gegevensinterface Bär CargoConnect. Als de softwareoptie actief is en de elektronische besturingseenheid eBC Controller op uw telematica is aangesloten, kunt u de gegevens gebruiken.

Film over Bär CargoConnect op YouTube

Meer informatie

24 uur per dag advies - productadvies MyCargolift

U kent uw voertuig en uw transporttaak - vind de juiste laadklep ervoor! Want de productaanbeveling MyCargolift bepaalt aan de hand van vijf gegevens de geschikte Bär Cargolift. Probeer het direct uit!

Productzoeker MyCargolift starten

Past de laadklep op het voertuig?

Het voertuig staat op het erf en u wilt controleren of de aanbouw mogelijk is? Dan komt het Bär-aanbouwberekeningsprogramma goed van pas. BÄR biedt deze online oplossing sinds 2008 - zeven dagen per week, de hele dag! U kunt het maatblad het beste vooraf invullen, zodat u alle gegevens binnen handbereik hebt. 

Controleer de bevestiging

De serienummer specifieke handleiding HowToCargoLift

In het professionele distributietransport staat één ding centraal: een eenvoudige en veilige bediening. Gekwalificeerde chauffeurs zijn tegenwoordig immers een kostbaar goed en moeten daarom optimaal ondersteund worden in hun werk. Daarom biedt de online chauffeurstraining HowToCargoLift de bedieningsinstructies voor uw Cargolift. Met foto's en filmpjes. In elf talen.

naar de website HowToCargoLift