Bär Cargolift Ret/HydFalt

De onderrijdbare laadklep met dubbel geklapt platform

Bär Cargolift HydFalt - Horizontaal hydraulisch onderklapbaar, dubbel hydraulisch opklapbaar

Als sinds 1994 op de markt, heeft de Bär Cargolift HydFalt niet aan innovatiekracht verloren. Want HydFalt Cargolifts kunnen niet alleen hydraulisch worden uit- en ingeschoven, maar ook hydraulisch worden gevouwen. Bij het dagelijks gebruik verhoogt dit het bedieningscomfort en maakt het de Cargolift sneller klaar voor gebruik. Het seriematig geanodiseerde aluminium platform zorgt bovendien voor een aansprekende verschijning. Sinds 2021 is de bediening van HydFalt onvoorstelbaar eenvoudig: eerst werden met de automatische functievolgorde EasyFold verschillende bedieningsfuncties in één bedieningscommando gecombineerd. Sinds 2022 maakt ook de radiografische afstandsbediening Bär SmartControl Plus gebruik van EasyFold, waardoor HydFalt-bediening per radio inclusief platformvouwen mogelijk wordt. Zodat de lift ook 's nachts veilig kan worden bediend.

Bär Cargolift RetFalt - Flexibel, eenvoudig en robuust

Wie de voorkeur heeft voor het handmatig vouwen van het platform, kiest de RetFalt-versie en het platform twee keer met de hand uitvouwen met veerondersteuning.


Alle Ret/HydFalt Cargolifts hebben een twee keer gevouwen platform en automatische stops, die het in- en uitschuiven in het donker of bij slecht weer vereenvoudigen.

Om te zorgen dat een BDF-wisselbakinrichting een universeel distributievoertuig wordt

Alle onderschuifbare Ret/HydFalt Cargolifts – ongeacht of deze handmatig wordt gevouwen (R42) of hydraulisch (H42) – kunnen bij BDF-wisselbakinrichtingen worden gemonteerd. Met de draagarmaanslagen en de klapbrug (beide optioneel), kunt u vrij kiezen uit wisselbakinrichtingen volgens EN 284: Vlakke laadvloer, zeil, droge vracht- of koelopbouw grootte 715 en C 745 (met modificatie tevens C 782).

Deze productgroep Ret/HydFalt omvat de volgende liften:

  • BC 1500 R42
  • BC 2000 R42
  • BC 1500 H42
  • BC 2000 H42

Uitrusting voor Bär Cargolift Ret/HydFalt

U hebt al kennis gemaakt met een deel van de uitrusting - bijvoorbeeld voor de bevestiging aan BDF-shuttleapparaten en de automatische EasyFold-functievolgorde voor HydFalt. Hier vindt u een selectie van verdere apparatuur, meer informatie wacht op u in de portfolio-brochure.

De standaard bedieningseenheid van de HydFalt Cargoliften BC H42

Robuust gebouwd en dankzij de kruishendels ook met handschoenen aan perfect te bedienen - dat is de Bär Control EVO bedieningsunit. Optioneel zijn de automatische functievolgorde EasyFold en de SwitchKey voor het in- en uitschakelen via de linker bedieningshendel verkrijgbaar. 

Bedrijfsfilm van Bär Cargolift HydFalt H42 met Bär Control EVO op YouTube

Meer informatie

De standaard bedieningsunit van de RetFalt Cargoliften BC R42

Intuïtief bruikbaar, robuust gebouwd en perfect bedienbaar, zelfs met handschoenen, dankzij de kruishendelschakelaars - dat is de Bär Control EVO-bedieningsunit. Optioneel is de SwitchKey verkrijgbaar voor het in- en uitschakelen via de linker bedieningshendel. 

Bär Cargolift RetFalt R42 bedieningsfilm met Bär Control EVO bedieningseenheid op YouTube

Meer informatie

De radiografische afstandsbediening voor de hoogste eisen - Bär SmartControl Plus

Uit- en inschuiven van de RetFalt Cargoliften met radiografische bediening? Geen probleem voor de afstandsbediening Bär SmartControl Plus! Maar deze afstandsbediening biedt nog meer mogelijkheden: Bijvoorbeeld de automatische beveiliging tegen onbevoegde bediening bij het verlaten van het voertuig: RadioKey vergrendelt alle bedieningselementen zodra de handzender Plus het werkgebied verlaat. Of HydFalt radiografisch bedienen - inclusief platformvouwen. Verkrijgbaar als batterijgevoede handzender of als oplaadbare versie met dockingstation.

Gebruiksfilm van Bär Cargolift HydFalt H42 met afstandsbediening Bär SmartControl Plus op YouTube
Meer informatie over radiografische bediening

De onderrijdbare dubbel geklapt aluminium platform

Alle Cargoliften in de productgroep Ret/HydFalt zijn uitgerust met een dubbelklapbaar aluminium platform. HydFalt Cargoliften (H42) zijn volledig hydraulisch inklapbaar vanaf platformhoogte 1810 mm. Het HydFalt platform is standaard geanodiseerd. Bij RetFalt Cargoliften (R42) is het handmatig opvouwen gebruiksvriendelijk met veerontlasting. Het RetFalt-platform is standaard van aluminium naturel.

De Ret/HydFalt platformen zijn ofwel uitgerust met een aluminium oprijbrug of met een klapbrug inclusief draagarmstops (zie hierboven). Optioneel kan deze worden gecoat met geluiddempende SilentGrip.

Voor een veilig transport van uw rolcontainers - Afrolbeveiliging 2rd

De afrolbeveiliging 2rd maakt het gelijktijdige transport van twee rolcontainers mogelijk. De afrolbeveiliging heeft een openingshoek van 43° voor roldiameters tot 110 mm. De kleppen openen individueel met een bedieningshendel per klep en hebben twee schakelstanden.

Gebruiksfilm voor de afrolbeveiliging 2rd op YouTube

Voor een veilig transport van uw rolcontainers - Afrolbeveiliging 2ad

De afrolbeveiliging 2ad maakt het gelijktijdige transport van twee rolcontainers mogelijk. De afrolbeveiliging heeft een openingshoek van 110° voor roldiameters tot 200 mm. De kleppen openen individueel met een bedieningshendel per klep en hebben twee schakelstanden.

Gebruiksfilm voor de afrolbeveiliging 2ad op YouTube

Gerelateerde inhoud voor Bär Cargolift Ret/HydFalt

Gebruik de gegevens van uw Bär Cargolift!

Alle Bär Cargoliften zijn uitgerust met de gegevensinterface Bär CargoConnect. Als de softwareoptie actief is en de elektronische besturingseenheid eBC Controller op uw telematica is aangesloten, kunt u de gegevens gebruiken.

Film over Bär CargoConnect op YouTube

Meer informatie

24 uur per dag advies - productadvies MyCargolift

U kent uw voertuig en uw transporttaak - vind de juiste laadklep ervoor! Want de productaanbeveling MyCargolift bepaalt aan de hand van vijf gegevens de geschikte Bär Cargolift. Probeer het direct uit!

Start MyCargolift

De serienummer-specifieke handleiding HowToCargoLift

In het professionele distributietransport staat één ding centraal: een eenvoudige en veilige bediening. Gekwalificeerde chauffeurs zijn tegenwoordig immers een kostbaar goed en moeten daarom optimaal ondersteund worden in hun werk. Daarom biedt de online chauffeurstraining HowToCargoLift de bedieningsinstructies voor uw Cargolift. Met foto's en filmpjes. In elf talen.

Naar de website HowToCargoLift