De eBC-besturing

De elektronische besturing van Bär Cargoliften

Vraagt u zich af waarom elke Bär Cargolift een elektronische besturing heeft? BÄR zag al vroeg in welke mogelijkheden dit bood. Toen de eBC-besturing in 2012 werd geïntroduceerd, waren de belangrijkste voordelen servicekwesties zoals diagnostische mogelijkheden en eenvoudige noodbediening via knoppen. Inmiddels zijn met de verdere ontwikkeling van de besturing andere voordelen in beeld gekomen, zoals een uitrusting die flexibel kan worden gerealiseerd met een aanpassing van de Cargolift-software in plaats van hardware. Of de digitale integratie van Bär Cargoliften in het wagenparkbeheersysteem van de wagenparkbeheerder. Hier vindt u een selectie van de voordelen die de eBC Controller u biedt:

Digitaal integreerbaar - Zo kunt u al uw gegevens eenvoudig gebruiken

Alle eBC Controllers PRO beschikken over de optionele softwarecomponent Bär CargoConnect. Als de optie actief is en de eBC Controller PRO via een verbindingskabel is aangesloten op uw telematica, zijn de Cargolift-gegevens toegankelijk via de gestandaardiseerde gegevensinterface volgens DIN 4630. Uw opties variëren van preventief onderhoud tot geofencing.

Film over Bär CargoConnect op YouTube

Meer informatie

Diagnostische mogelijkheden - zodat storingen zo snel mogelijk worden opgespoord en verholpen

Met de eBC Controller krijgt elke Bär Cargolift een storingsgeheugen. Deze is toegankelijk via de diagnosesoftware Bär CargoCheck. Bovendien kunt u met Bär CargoCheck de spanning en stroom en alle in- en uitgangen controleren - zodat het voertuig zo snel mogelijk weer rijdt!

Meer informatie

Altijd paraat - met noodknopbediening in geval van nood

eBC-controllers zijn spatwaterdicht in de draagbuis of in de aluminium behuizing ondergebracht. Als de Cargolift niet meer met de bedieningselementen kan worden bediend, beschikt de eBC-controller over een noodknopbediening. Hiermee kunnen de basisfuncties worden uitgevoerd om de Cargolift in de rijstand te brengen.

Meer informatie

Optimaal aanpasbaar - want de eindafstelling vindt plaats in de werkplaats

Met de diagnosesoftware Bär CargoCheck kan de apparatuur ook naar behoefte worden geparametreerd, zoals het inschakelen via SwitchKey of de fijnafstelling van de bereiken voor de draadloze afstandsbediening Bär SmartControl.

Meer informatie

Gedeeltelijk geautomatiseerd - Voor een eenvoudige bediening van HydFalt

In het verleden vereiste de bediening van HydFalt Cargoliften enige oefening. Met de automatische EasyFold-functievolgorde is één bedieningscommando voldoende om van de rijpositie naar de werkpositie te gaan - meer precies: platformpakket laten zakken, platformpakket uitschuiven tot de vouwpositie, platformpakket uitvouwen, platformtip uitvouwen, terug naar de werkpositie.

Bedieningsfilm voor de EasyFold automatische functievolgorde op YouTube

Meer informatie over extra functies

Uit te breiden - Omdat de eisen tijdens de levensduur van het product veranderen

Met de eBC Controller kunt u eenvoudig apparatuur achteraf installeren. Bij het achteraf aanbrengen van bedieningselementen zoals de draadloze afstandsbediening Bär SmartControl ontvangt u een nieuw configuratiebestand voor de eBC Controller. Dit bestand kunt u via de diagnosesoftware Bär CargoCheck op de eBC Controller afspelen en direct gebruiken.

Meer informatie over de Bär SmartControl radiografische afstandsbedieningen

Digitisable - wanneer software de hardware vervangt

Natuurlijk kunt u de lift bij de trailer aan- en uitzetten met een sleutelschakelaar. Maar de sleutel kan door de chauffeur verloren gaan. Als de sleutel gemakkelijk te vervangen is, bestaat het risico van onbevoegde bediening. Daarom heeft BÄR de SwitchKey ontwikkeld: In- en uitschakelen door de linkerhendel van de Bär Control EVO bedieningsunit te bewegen. De volgorde van de bewegingen kan in de diagnosesoftware Bär CargoCheck worden aangepast.

Meer informatie

Aanpasbaar - Omdat er nog veel mogelijkheden zijn!

Of u nu de rolluikbesturing wilt koppelen aan de liftfunctie of extra liftgegevens wilt ontvangen via uw telematica - de mogelijkheden met de eBC Controller zijn legio. Neem contact met ons op om te ontdekken welke oplossingen uw logistieke proces nog efficiënter kunnen maken.

Neem contact met ons op

Betrouwbaar - omdat de besturing denkt

Voorkomen dat vermogensrelais en motor doorbranden. Kabelbreuken detecteren. Bij een storing automatisch delen van de Cargolift uitschakelen - of zelfs de hele lift. De eBC Controller kan dit allemaal. De basis hiervoor is de BC.OS besturingssoftware en een hardware component: De eBC Controller voor standaard functionaliteit of de eBC Controller PRO met extra aansluit- en gebruiksmogelijkheden.

Neem contact met ons op

Klaar voor de toekomst - zodat u vandaag al voorbereid bent op morgen

Het Bär VisionAssist assistentiesysteem bewaakt samen met AI-achteruitrijcamera's de bewegingsradius van het platform en stopt het automatisch als er gevaar voor een botsing bestaat. Geen toekomstvisie, maar werkelijkheid bij BÄR.

Meer informatie

Gerelateerde inhoud over eBC Controller

Besturingen in de onderdelencatalogus

De eBC Controller, elektronische besturingen, printplaten, relaisbesturingen, Molex connectoren, accessoires - u vindt al deze onderdelen in de digitale onderdelencatalogus. Klik op de afbeelding of het materiaalnummer om direct naar dit onderdeel in de WebShop te gaan - registratie vereist.

Meer informatie vanaf pagina 12

De besturingseenheid Bär Control EVO

De ontwikkeling van deze besturingseenheid ging gepaard met de verdere ontwikkeling van de eBC-regelaar.

Meer informatie